• Napisano
  • Pročitano 1096 puta

UV FILTER FOLIJA

Transparentna UV zaštita robe, nameštaja, tkanina i umetnina od uticaja sunca i bleđenja.


Opticarska kompanija DIOPTA opredelila se za našu proverenu UV FILTER TONIRANU foliju za stakla izloga. UV zračenje i toplota je u velikoj meri ometalo rad zaposlenih i uništavalo plastične ramove skupih naočara. Stakla dobijaju blago plavičasto-neutralnu luksuznu nijansu. Stakla izloga postajuluksuznija i atraktivnija. Roba u izlogu se normalno vidi sa ulice.

 


Profesionalna montaža sa 10-godišnjom garancijom su garant Vaše sigurnosti da je montirana profesionalna folija i da će izlog izgledati estetski lep, bez mehurova, smežuranih delova i “vodenastih” tragova i posle više godina.

 

 

UV filter folija pomaže da roba izložena u izlogu duže vreme zadrži prirodne boje i da materijali ostanu duže vremena sačuvani.
Treba imati na umu da montažom UV filter folije niste u potpunosti zaštititili robu od propadanja, jer uzroci UV zraka nisu samo sunčevi zraci kao što se uopšteno misli. Na propadanje i izbleđivanje materijala mogu uticati i reflektori u izlogu koji greju materijale i emituju spektar svetla koji ubrzava propadanje, gejna tela koja toplotom ubrzavaju propadanje I žućenje materijala I sl.
UV filter folija je samo jedan od pomoćnih aduta koji štite od UV zračenja, ali ne štiti od toplote I reflektora u izlogu.

      
GRADSKI MUZEJ U VRŠCU:
Montirana UV filter 99.8% zaštitna folija – PAMETNA INVESTICIJA ZA OČUVANJE KULTURNE BAŠTINE.  Na slikama se može videti da su stakla identična kao da na njima nema folije, bez dodatnog tona, refleksije, kolora, optičkih deformiteta i zatamnjenja kako spolja tako i iznutra, tako posetioci neće primetiti nikakvu razliku na staklima. Ovaj tip folije je namenjen isključivo 99.8% zaštiti od UVA i UVB spektra zračenja. Veoma stari i neprocenjivi umetnički muzejski predmeti,  tkanine i nov parket će ostati duže vremena očuvaniji i zaštićeni od direktnog delovanja štetnog UV zračenja.


Luksuzna prodavnica poznatih robnih marki cipela u centru Beograda, u ulici Kralja Petra sa montiranom UV filter 50% toniranom folijom.
Na slici desno je pogled sa ulice na izlog, gde se jasno može videti da je staklo dobilo blagi neutralan luksuzni izgled, ali bez dodatne refleksije.
Kupci apsolutno mogu neometano gledati i procenjivati robu kao da uopšte nema folije.


Prodavnica Clarks cipela na uglu Nušićeve i Dečanske ulice u srcu Beograda sa identičnom 50% UV filter folijom.
Naglašavamo da montažom folije nije apsolutno omogućena zaštita od UV zračenja i oštećenja materijala od sunca, već je značajno redukovano.
Preporučujemo menjanje robe u izlogu na svakih 2-3 dana, čak i češće  tokom sunčanih dana. 


FORMA IDEALE,
poznati srpski gigant proizvodnje nameštaja takože je zaštitio stakla na svojim prodavnicama  gde je uticaj sunca poguban za bleđenje robe.


Planet Bike u Beogradu - Montirana tonirana UV filter folija na prodavnici.


MONTOBENE,
domaći brend garderobe - Imperativ da se roba ne ometano vidi sa ulice, a da postoji  UV i toplotna zaštita tkanina su uglavnom zahtevi svih onih koji imaju prodavnice u prometnim delovima gradova.


Prodavnica odeće S Line iz Rume, takođe je našla za shodno upotrebu UV tonirane filter folije radi bolje zaštite odeće i obuće od uticaja sunca.

 
Odeća i obuća izložene u izlogu vrlo brzo izgube originalnu boju i na materijalima se javljaju svetle linije, što dovodi do toga da kupac ne želi da kupi robu. UV filter folija je proyirna kao staklo i njenom montažom uspešno rešavate ovaj problem na period od oko 7 godina.


Poznata firma i uvoznik satova BPM WATCHES
je zaštitila mnoge svoje izloge sa 99.8 UV filter folijom. Jedan od takvih je i ovaj izlog prodavnice u Novom Sadu na kojem je montirana UV filter folija.


Parket, drveni nameštaj i tepisi gube originalnu boju i počinju da žute usled delovanja UV zračenja.
UV filter folija je rešenje za ovaj problem.


Roccobarocco butik u Beogradu. Vredna i lepa roba zaštićena u izlogu od UV zračenja. UV zračenje u manjoj meri postoji čak i kada je napolju oblačno. 


Butik dečje garderobe u Beogradu. Patike direktno izložene sunčevoj energiji vrlo brzo izgube originalnu boju i niko ne želi da ih kupi.


Poznati distributer igracaka Pertini je zastitio robu od bledjenja UV filter folijom.

 

Poslednji put izmenjeno sreda, 18 septembar 2019 15:30